Navis Mysterium Exclusive

>
 
Još su stari Grci prevozili vino u amforama (amphorae vinarie). Upravo je najviše vinskih amfora pronađeno u jadranskom podmorju. Vinske amfore najčešće su bile izdužena oblika, a s unutarnje strane su premazivane tankim slojem smole. Smolasti premaz štitio je unutrašnje stjenke od propustljivosti, a uz to je vinu davao specifični i plemeniti okus bora.
Tisućama godina kasnije skupina mladih zaljubljenika u vino vraća se korijenima. Vraćaju vino moru, otkud će nakon nekoliko mjeseci simbioze s morskim organizmima u posebno napravljenoj amfori, doći na vaš stol.
Nakon što je plemenito vino preliveno u boce, stavljeno je u glinenu amforu i spušteno na dubinu od 18 do 25 metara. Sve su pravilno uskladištene, polegnute na čep i razbacane na nekoliko lokacija u more kod poluotoka Pelješca, Vino stoji u bocama tri mjeseca, a u morskim dubinama od jedne do dvije godine.
Posljedica toga su idealni termalni uvjeti, a na amforu se s vanjske strane hvataju alge, crvi, koralji i svi žitelji netaknutog podmorja. Vino ne gubi na kakvoći, okusu i boji. Prirodno rashlađivanje u idealnim uvjetima unaprijedilo je kvalitetu. Probajte i uvjerite se sami i ponesite kući jedinstveni suvenir iz morskih dubina.

Cijena vina sa amforom iznosi 7.900,00 kuna.
Cijena vina bez amfore iznosi 1.600,00 kuna.

Za sve informacije slobodno se obratite našim konobarima, concierge-u i voditelju hrane i pića.