COVID-19 Info

Hospitality Awards

Hotel Park osvojio je prestižnu nagradu u kategoriji Best Initiative in Sustainable Development and Social Responsibility s projektom Odgovorno poslovanje čisti svijet.

Hotel Park je pokretač i inicijator projekta „Odgovorno poslovanje za čisti svijet“ . Ideju za realizaciju projekata dao je gospodin Joze Tomaš, direktor našeg hotela „Park” koji je primijetio da nakon odlaska gostiju ostaju velike količine upotrijebljenih sapuna, samim time i otpada koji zagađuje okoliš, a isti se može reciklirati. Ideju za ovaj projekt g Tomaš jepredložio predsjedniku „ Mreže udruge osoba sa invaliditetom“ gospodinu Anti Raosu kao priliku za samozapošljavanje i pokretanje jednog novog modela. Obzirom da hotel Park u Splitu prati trendove uvođenja zelenog poslovanja, ekološke i socijalne osviještenosti te društvene odgovornosti, projekt je i saživio, a naš primjer slijedili su i ostali splitski hotelijeri ali i vodeće firme koje distribuiraju hotelsku kozmetiku.

Projektom sufinanciranim od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, putem programa IPA IV: Razvoj ljudskih potencijala, kroz program 'Poboljšanje pristupa tržištu rada osobama s invaliditetom' koji koordinira Hrvatski zavod za zapošljavanjepodiže zapošljivost osoba s invaliditetom na otvorenom tržištu rada, a istovremeno se uklanja otpad koji generira hotelski sektor, kao dio odgovora na globalni izazov očuvanja okoliša. Ukupna vrijednost projekta je 188.865,15 eura, od čega EU financira oko 70 posto

Uz nas, partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje,Kemijsko-tehnološki fakultet,Umjetnička akademija, Centar za kulturu Zlatana vrata,Centar za rehabilitaciju Josipovac.

Želja da se očuvaokoliš, da se otvore nova radna mjesta za osobe s invaliditetom i time senzibilizira javnost rezultirala je otvaranjem prve tvornice recikliranog sapuna u Europi.

Vrijedne ruke naših djelatnica domaćinstva svakodnevno prikupljaju iskorišteni hotelski materijal koji se ustupa udruzi na daljnju reciklažu. Zaposlenici udruge vrše čišćenje, sterilizaciju i reciklažu te pripremaju novi proizvod za tržište - reciklirani sapun „Sapo“. Isti se nalazi u svim našim luksuznim sobama uz bok brendiranoj hotelskoj kozmetici ostavljajući gostu na izbor kojim se želi koristiti.

Nikada nije kasno da budete pokretači promjena i napravite nešto korisno za nekoga kome je to doista i potrebno.