COVID-19 Info

Advent u Splitu 01.12.2018.-07.01.2019.

 Advent u Splitu se proteklih godina profilirao kao jedan od prepoznatljivih brendova grada kojeg i za zimskih mjeseci posjećuje sve više domaćih i stranih turista. Splitski advent ove je godine dobio novo ruho. Od 1.prosinca 2018. do 7. siječnja 2019. godine centar grada biti će obojan tradicijom i zabavom manifestacije “Zimski akvarel- adventske i božićne svečanosti u Splitu koji će se odvijati na više lokacija u centru grada uz slikovite kućice i pozornice. Kako inače u Dalmaciji ništa ne prolazi bez dobre glazbe, tijekom Adventa na više lokacija moći ćete uživati i zaplesati uz live nastupe i koncerte raznih izvođača kako suvremene tako i tradicionalne glazbe. U središnjem dijelu šetnice na Rivi nalazi se glavna pozornica koja uz koncerte zajedno s okolnim „kućicama“ predstavlja klub na otvorenom. Blagdanski program za njmlađe  održava se u Strosmayerovom perivoju (Đardinu) gdje je subota rezervirana za dječje programe, a nedjelja za koncertne programe orkestara i zborova. Posebno veselje djeci će donjeti kućica od slatkiša - "Božićna kućica Ivice i Marice". Kao i proteklih godina posebno ukrašena i uređena splitska Pjaca gostima će uz hrvatske delicije nuditi i bogat zabavan program.
U Splitu se također održava originalna manifestacija Gastroadvent, a ideja je u četiri adventske nedjelje promovirati splitske restorane s ponudom adventskih jela i upoznati adventske običaje različitih zemalja. "(Ni)je luk i voda" slogan je ovogodišnje manifestacije Gastroadvent u Splitu 2018, a cilj je ukazati na važnost luka i vode te njihovu ulogu u prevenciji i liječenju. HNK Split se za Advent pripremio svojim blagdanskim repertoarom prepunim klasika, poput baletne predstave „Orešar“ te nezaobilaznim tradicionalnim Božićnim i Novogodišnjim koncertom.
Za svoje sugrađane TZ grada Splita i gradski autobusni prijevoznik "Promet" uvode besplatnu adventsku liniju vikendom u jutarnjim i večernjim satima,a HŽ Putnički prijevoz u suradnji s TZ grada Splita nudi besplatan prijevoz u dane vikenda na relaciji Kaštel Stari-Split-Kaštel Stari sa jutarnjim polaskom u 9:40 i popodnevnim povratkom u 14 sati te 50% popusta na povratnu vožnju vlakom iz svih kolodvora u Hrvatskoj.Doček Nove godine na rivi u Splitu, Kačićevom trgu u Makarskoj i gradskom trgu u Hvaru 


Turistička zajednica grada Splita kao organizator poziva Splićane i njihove goste da dođu na Rivu, koja će biti, najavljuju, domaćin spektakularnog dočeka, dobre zabave i ponoćnog vatrometa. U "najluđoj noći" zvijezde će biti grupa Magazin i Jasmin Stavros. Domaćini i gosti grada Split moći će će i uz salsa plesove na Trgu braće Radić (Voćni trg)ući u Novu godinu.