Split Novosti i događanja

 

SAFIJINA NOĆ 01.04.2017.

Ljubav spaja. Hrana također.
VIŠE

DAN ŽENA 08.03.2017.

Dan žena, posebni paket koji vrijedi od 04.03. – 11.03.2017.
VIŠE

CSI CARNIVAL DINNER 23.02.2017.

Formirajte svoj tim i postanite detektivi za jednu noć!
VIŠE

SAJAM VJENČANJA 27. - 29.01.2017.

Dopustite najraskošnijem hotelu u gradu da doda malo svoje posebne čarolije na dan kojeg ćete se sjećati zauvijek.
Posjetite Hotel Park na danima vjenčanja, i uvjerite se da snovi postaju stvarnost!
VIŠE

VIKEND RESTORANA 10. - 12.02.2017.

Luksuzna večera za svačiji džep!
VIŠE

Advent u Splitu 26.11.2016.– 07.01 2017.

Blagdanski dani u Splitu u znaku su zabave, glazbe i umjetnosti koju Vam donosi bogati program „Adventa u Splitu“. Posjetite veliki „Božićni sajam“ i uživajte u raznovrsnoj ponudi prigodnih suvenira, nakita, ukrasa te pronađite jedinstven poklon za svoje najmilije.
VIŠE

Doček Nove godine 2017

U nadolazeću godinu Splićane će uvesti Petar Grašo na dočeku 2017. godine na Rivi! Odlučilo je to Vijeće TZ-a. Grašo će i ovim nastupom 'zapečatiti' svoj veliki povratak.

VIŠE

HOTEL PARK - Pokretač prve tvornice recikliranog sapuna na svijetu

 Hotel Park je pokretač i inicijator projekta „Odgovorno poslovanje za čisti svijet“ . Ideju za realizaciju projekata dao je zapravo gospodin Joze Tomaš, direktor našeg hotela „Park”.
VIŠE

Sudamja

Višestoljetni tradicionalni blagdan svetog Dujma ili "fjera svetog Duje", slavi se 7.svibnja.
VIŠE

Mrdujska regata

Mrdujsku regatu organizira JK Labud prvog vikenda u listopadu i to je jedna od najstarijih jedriličarskih regata u Europi. Otočić Mrduja, po kojemu je regata i dobila ime, je prekretnica ili dodatni cilj na 22 km dugoj ruti Split-Mrduja-Split. Prva regata održana je u listopadu 1927. godine.
VIŠE

Splitski krnjeval

Tradicionalna manifestacija koja se odvija na pokladni utorak, a karakterizira je slavljeničko razdoblje poznato po povorkama maškara, maskiranim i kostimiranim plesovima te drugim kulturno-turističkim sadržajima.
VIŠE

Dani Dioklecijana

Dani Dioklecijana vraćaju Split u vrijeme kada je gradom koračao slavni rimski car Dioklecijan.
VIŠE

Dioklecijanova straža

Svakim danom od 08.00h do 20.00h na Peristilu.
Smjena straže se održava svaki dan točno u podne (12,00) sati u kojoj se pojavljuje car Dioklecijan sa šest vojnika kojom prilikom car Dioklecijan pozdravlja narod i drži prigodni govor, pozivajući goste u svoju Palaču.
VIŠE

Festival Mediteranskog filma Split

Festival Mediteranskog filma Split afirmirao se kao jedna od najkvalitetnijih i najpopularnijih kulturnih manifestacija na Jadranu, a njegov pozitivan duh tijekom posljednjih sedam godina održavanja prepoznalo je već više od 60.000 tisuća posjetitelja.
VIŠE

Splitsko ljeto

Splitsko ljeto (1954 ...) umjetnički je festival koji svoju nacionalnu i međunarodnu reputaciju gradi još od polovice 20. stoljeća. Uz Dubrovačke ljetne igre, to je festival s najdužom i najblistavijom tradicijom klasičnog spektra scenskih umjetnosti (opera, drama, balet, koncert...), koji s vremenom širi lepezu zbivanja: od jazz koncerata i filmskih revija, do izložbi, performancea i uličnog kazališta.
VIŠE

Ultra Europe Festival (14, 15 i 16. 07. 2017.)

Festival elektronske glazbe, koji se održava u Splitu, u srpnju, već dvije godine zaredom. Na festivalu nastupaju najbolji DJ-evi na svijetu. 
VIŠE

Međunarodna veslačka regata „Sveti Duje“

Naš narod, kao pomorski, pokazivao je oduvijek mnogo smisla i zanimanja za sportove na vodi, pa tako i za veslanje. Narodno veslanje, uvjetovano praktičnim potrebama života, bilo je oblik zabave prigodom raznih svečanosti te demonstracija snage i umijeća u utrkama običnih čamaca, koje i danas možemo sresti u našim primorskim mjestima.
VIŠE